Många är det som har jakt som ett intresse och hobby, men det är nog få som tycker jakt är lika roligt som familjen Hansson som gillar att spexa till det hela inför högtiderna – deras smått galna jaktfilm har nämligen kommit att bli en viral succé.

hund-i-vinterkladerAtt göra egna jaktfilmer med hjälp av Go Pro och hundkamera har blivit allt vanligare bland jägare världen över, men det är nog få som gör liknande filmer såsom familjen Hansson i Ljusdal. De brukar nämligen inför högtiderna skoja till det lite med hjälp av familjens överhuvud och tillika jägare Björn Hansson, vilket var precis vad de gjorde inför jul i fjol. Och den videon man spelade in där Björn tillsammans med sin jakthund sprang runt i snölandskapet iklädd trikåer och tyll kjol har kommit att bli en riktig viral succé, vilket bland annat Expressen rapporterat om.

Över en halv miljon klick

Videon föreställandes en parodi med jakttema var tänkt att skickas och delas som julhälsning till några få utvalda vänner till familjen Hansson, men så blev det inte. Filmen man spelade in tillsammans med familjens hund kom istället att delas tusentals gånger och enligt Hela Hälsingland fick den snart över en halv miljon tittar och klicken har bara ökat. Men denna video är långt från det enda klippet familjen gjort som julhälsning, denna är nämligen bara en i raden av familjens tradition som sträcker sig tillbaka de senaste sex åren i tiden – med filmer och bilder en galnare än den andra. Men just denna video från förra julen är alltså den som blivit mest populär och som delats flest gånger, men filmen var faktiskt inte helt lätt att spela in.

Kallt och svårt att få med hunden på noterna

julgranskulaFör SVT berättar Björn om hur han upplevde inspelningen av filmen som småkylig och att det var svårt att få hunden att ta regi, men tillslut gick det som man tänkt. Filmen föreställer pappa Björn i trikåer med tyllkjol, kaninöron och vinterkängor jagandes av stövaren Yksi och vad många som sett filmen kanske inte vsste är att denna är en fortsättning på en tidigare hälsning från familjen. Vid påsk 2015 skickade man nämligen en annan hälsning där Björn, utklädd till skjuten hare, var upphissad i en gran till släkt och vänner – och det är alltså denna hälsning som videon är en förlängd hälsning av. Och visst blev den lyckad. Inspelningen tog några timmar och för tidningen berättar Björn om hur han efteråt spenderade ett par välbehövliga timmar i bastun för att få tänderna att sluta hacka – men nu när filmen blivit en sådan stor succé tänker han säkerligen tillbaka på inspelningsdagen med ett leende på läpparna!

Några spexiga hälsningar som familjen gjort:

  • Påskhälsning som upphängd skjuten hare hängandes uppochner
  • Vanlig jaktpose med hunden och Björn
  • Nyårshälsning där Björn är uppklädd som hare igen siktar med gevär
  • Tomtefar naken i snödriva
  • Tomtefar i röd minikjol med klappsäck på ryggen